Over mij

Al mijn halve leven ben ik met keramiek bezig. In de jaren ’90 studeerde ik af aan de pottenbakkersopleiding in Gouda, daarna ben ik een aantal jaar zelfstandig fulltime keramist geweest met mijn eigen atelier en winkel. Met de jaren (en de uitbreiding van mijn gezin) ben ik voor mijn dagelijks werk ook andere dingen gaan doen, maar de passie voor keramiek is altijd gebleven.

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, het dierenrijk, maar ook historische bouwwerken zoals kastelen en kathedralen. Daarbij geef ik graag met mijn eigen fantasie een verrassende draai aan een object. Zo ontstaat bijvoorbeeld een beeld van een walvis dat een volledig werkende theepot is. Of een kasteel dat je ook kunt gebruiken als lamp. Ik hou ervan om op die manier mensen een glimlach te bezorgen.

Zoals je ziet op de foto’s, zit mijn werk vaak boordevol kleine details. Ja, daar gaat veel werk in zitten maar ik kan daar echt van genieten. Urenlang prutsen aan de kleine steentjes op een kasteeltoren, of schubben op een drakenpoot.

Het mooie van klei is dat je altijd weer opnieuw kunt beginnen en je onder je handen de beelden in je hoofd een vorm geeft. Dat gaat nooit vervelen.

Er zijn enorm veel verschillende kleitechnieken, één van mijn favoriete vormen is werken met grote lappen klei die ik maak met mijn kleiwals. Daar kun je vervolgens grote objecten mee bouwen in allerlei vormen. Ik heb ook een eigen oven en een flinke collectie glazuren. Alles in huis dus, om hoogwaardig keramiek te maken.